Sfeerimpressie Cersaie 2023

Sfeerimpressie Cersaie 2023

In de week van 25 t/m 29 September 2023 was Frixa aanwezig op een van de grootste internationale tegelbeurzen: Cersaie, zoals ieder jaar georganiseerd in het hart van de tegelindustrie, in Bologna.

Op deze beurs hebben wij zowel onze bestaande leveranciers, als nieuwe fabrikanten gesproken. Daarnaast zijn we onderweg natuurlijk allerlei (voorspellingen over) trends tegengekomen, welke we voor jou hebben vastgelegd in woord en beeld. Zie hieronder onze sfeerimpressie van Cersaie 2023.

Trend - Warme Kleuren

Beige en Zandkleur voerden de boventoon.

Eind 2022 deden meerdere vakhandelaren al de voorspelling dat deze trend weer op zou komen in 2023; beton- en natuursteenlooks in warme kleuren zoals een zandkleur of beige worden weer helemaal hot.

Er werd volop geexperimenteerd met pasteltinten.

Naast de klassieke kleuren werd er volop geëxperimenteerd met pasteltinten. Let wel; dit blijft vaak bij experimenten, om te tonen aan klanten op de beurs. Veel van deze tegels zullen nooit in productie gaan.

Ook het kleinere materiaal was goed vertegenwoordigd.

Alhoewel dit in mindere mate te vinden was in vergelijking met vorig jaar, was het kleinere materiaal, zoals zelliges, metro-tegels en mozaïeken ook weer terug te vinden op deze 40e editie van Cersaie.

Terugkomst - Cotto & Travertin

Cotto: terug van weggeweest.

Volgens diverse fabrikanten moet de cotto-kleur komend seizoen weer goed gaan draaien. De term "cotto" verwijst naar "terra-cotta", ofwel "gebakken aarde", met een kenmerkende rode kleur.

Disclaimer: dit betreft de internationale markt.

De verwachtingen van fabrikanten hoeven natuurlijk niet specifiek te zijn voor de Nederlandse markt. Wij bij Frixa zijn er in ieder geval op voorbereid!

Ook zijn Travertin-looks weer in de mode.

Wij zagen het al in diverse aanvragen: Travertin, vaak met een satijn-finish, is weer een gewild product. Bij Frixa spelen we volop in op deze trend. Meer info? Lees dan verder.

Ben jij enthousiast geworden over deze (opkomende) trends? Of heb je misschien vragen of wil je ergens samples van ontvangen? Je kunt altijd contact met ons opnemen via info@frixa.nl, of WhatsApp ons op +31 6 44 51 06 20 door op de link te klikken. Je kunt ons natuurlijk ook bellen.

We komen graag vrijblijvend bij je langs!